Ubuduće samo 35 odbornika u Skupštini opštine Kovin

Po predlogu predsednice opštine Kovin, a odlukom Skupštine na današnjoj sednici, u odborničkim klupama će, umesto dosadašnjih 45, ubuduće sedeti 35 odbornika. Razlog da se donese ovakva odluka je što je nakon popisa stanovnika u Republici Srbiji za 2022. godinu došlo do smanjenja broja stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine. Imajući u vidu smanjnje broja stanovnika i to za nešto više od 5.500 ljudi, pa samim tim i birača, potrebno je smanjiti i broj odbornika čime će se objektivno smanjiti i troškovi održavanja sednica, stoji u obrazloženju.

Pored ove tačke usvojeni su i izveštaj o izvršenju budžeta opštine Kovin za period januar – jun 2023. godine, izveštaj o radu prosvetnog inspektora za školsku 2022/2023. godinu, kao i izveštaj o proceni vrednosti imovine i kapitala JP „Kovin-gas“ Kovin. Jednoglasno i bez diskusije usvojeni su i predlog odluke o dopuni Odluke o donošenju Programa postavljanja privremenih montažnih i pokretnih objekata na površinama javne namene na teritoriji opštine Kovin, predlog odluke o dopuni Odluke o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije za naseljeno mesto Kovin, predlog odluke o realizaciji jedinice lokalne samouprave u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2023. godinu. Usvojen je i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju članova Školskog odbora OŠ „Sava Maksimović“ Mramorak.

Na današnjoj, 33. sednici Skupštine opštine Kovin bilo je prisutno 34 od 45 odbornika. Pored odbornika Srpske napredne stranke, sednici su prisustvovali i odbornici Socijalističke partije Srbije i Saveza Vojvođanskih Mađara. Na kraju možemo da konstatujemo da je uobičajenom praksom, bez diskusije, prihvaćeno svih 11 tačaka dnevnog reda za nešto više od 15 minuta.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments